Spräckkilar och bergskilar

Vi har spräckkilar som du manuellt slår ner i berg eller sten. Det här är den gamla tekniken av stenspräckning men fortfarande så aktuell. Passar perfekt när du ska dela större stenpartier eller när du ska ta bort delar i sten eller berg som sticker ut. Vi har kilar för stenspräckning i olika storlekar. Kontakta oss på Kendrill om du har funderingar kring vilken storlek som passar ditt projekt!

Spräckkilar

När det gäller bergspräckning är det viktigt att välja rätt verktyg för jobbet. Vid effektiv delning av sten och berg är spräckkilar ett måste.

Var köper man Spräckkilar?

Om du letar efter spräckkilar i Göteborg, Stockholm eller någon annanstans i Sverige, är vi på Kendrill ditt förstahandsval. Vi erbjuder ett brett utbud av spräckkilar och bergskilar från kända varumärken som säkerställer hög kvalitet och effektivitet i ditt arbete. Vårt sortiment omfattar olika storlekar och modeller för att passa just dina behov, oavsett om det handlar om mindre stenblock eller större bergspräckningsprojekt.

Hur använder man spräckkilar?

Användningen av spräckkilar är relativt enkel men kräver precision för bästa resultat. Här är en steg-för-steg guide:

 1. Förberedelse: Borra först ett hål i stenen eller berget där du vill använda spräckkilen. Hålets diameter och djup beror på kilens storlek och tillverkarens rekommendationer.

 2. Isättning: Placera spräckkilen i det borrade hålet. Se till att den sitter ordentligt.

 3. Spräckning: Genom att slå på kilens bakre del med en hammare, pressas kilen in och skapar ett tryck i stenen eller berget som leder till att det spräcks.

Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för att uppnå bästa resultat och för att undvika skador på verktyget eller materialet.

Hur många Spräckkilar behövs?

Antalet spräckkilar som behövs beror på projektets omfattning och det material som ska spräckas. För mindre stenblock kan ett fåtal kilar vara tillräckligt, medan större projekt kan kräva flera kilar fördelade över området för att säkerställa en jämn och kontrollerad spräckning. Det är viktigt att bedöma varje projekt individuellt och planera användningen av kilar därefter.

Köp spräckkilar från oss på Kendrill

Spräckkilar är ett oumbärligt verktyg för effektiv bergspräckning. Hos oss på Kendrill hittar du ett brett utbud av högkvalitativa spräckkilar och bergskilar som passar dina specifika behov. Med rätt teknik och antal kilar kan du uppnå optimala resultat i ditt projekt. Oavsett om du befinner dig i Göteborg, Stockholm eller någon annanstans i landet, kan vi hjälpa dig att välja rätt verktyg för jobbet.Visa alla produkter

produkter

Spräckkilar och handkilar
Spräckkilar

Spräckkil 20 mm

Diameter 20 mm
Spräckkilar och handkilar
Spräckkilar

Spräckkil 28 mm

Diameter 28 mm
Spräckkilar

Spräckkil 32 mm

Diameter 32 mm
Spräckkil och handkil från Kendrill
Spräckkilar

Spräckkil 35 mm

Diameter 35 mm

Vanliga frågor spräckkilar

Spräckkilar eller bergskilar som det också kallas används för att spräcka sten, berg eller betong på ett säkert sett. Det används vanligtvis i byggbranschen för att dela större stenblock till mindre. 

En spräckkil består av två bleck som omfamnar en kil. När du slår med en slägga på kilen så kommer den trycka ut blecken mot borrhålets väggar. En spricka skapas.

 1. Förberedelse
  Förbered arbetsområdet med att se till att du har rätt säkerhetsutrustning, skyddsglasögon och skyddshandskar.

 2. Märkning
  Använd en penna för att göra en linje längs med den önskade sprickan. 

 3. Borrning
  Därefter behöver du förborra för att placera dina spräckkilar och kom ihåg att hålets diameter bör vara något mindre än bredden på själva spräckkilarna. Du borrar hålen längs med din markering. Ju tätare mellan hålen desto mer kontroll får du på din spräckning.

 4. Spräckning
  Slå ner spräckkilarna försiktigt med en slägga eller liknande. För bästa resultat gör jämna slag. Nu pressas kilen gradvis ut och skapar en spricka längs med din markering. Fortsätt med samma process till att du fått din önskade storlek på sprickan.

Vill du köpa spräckkilar och bergskilar för stenspräckning? Hos Kendrill kan du hitta ett brett sortiment av dessa produkter. Vi lagerhåller de flesta av våra produkter i våra butiker i Stockholm och Göteborg. För mindre förbrukningsartiklar och reservdelar kan vi hjälpa dig på plats. Vid större mängder rekommenderar vi att du kontaktar oss för att säkerställa tillgänglighet och eventuell leveranstid.

Oavsett var du befinner dig i landet kan vi skicka produkterna till dig. Kontakta oss för att köpa spräckkilar och bergskilar för stenspräckning.

Vi har spräckkilar för sten och berg till försäljning på vår depå i Stockholm. Kontakta oss via mail eller telefon för att få exakta priser på den spräckkil du önskar.

Vi har spräckkilar för material som sten, berg och betong till försäljning på vår depå i Göteborg. Kontakta oss via mail eller telefon för att få exakta priser på den spräckkil du önskar.

Spräckkilar
Kontakt

Ska du köpa spräckkilar?

Vi finns här för dig med bred kunskap om bergskilar. Vi har ett stort utbud av spräckkilar till försäljning i vårt sortiment. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Oslo men levererar bergskilar överallt oavsett var du befinner dig geografiskt. Kontakta oss för mer info och rådgivning!

Bergspräckare

Visa produkter
Köp bergspräckare
Bergspräckare

Luftkompressorer

Visa produkter
Luftkompressorer
Luftkompressorer

Bergborrar

Visa produkter
Bergborrar

Snigeldynamit

Visa produkter
Snigeldynamit Finja Bemix
Snigeldynamit

Borrkronor

Visa produkter
Borrkronor
Borrkronor

Bergborrmaskiner

Visa produkter
Bergborrmaskin säljes
Bergborrmaskiner

Kontakta oss

Vi finns här för Dig. Skriv in dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig. Välkommen till oss på Kendrill!