Om oss

Kendrill är Sveriges största uthyrare av rivningsrobotar och vibrationsfria hydrauliska bergspräckare. Vi har kända varumärken som exempelvis Brokk, Husqvarna och Darda. Vi hyr ut professionell utrustning för demolering, batteridriven minidumper, elektrisk hybridgrävare, vibrationsfri bergspräckning, bergborrning, betonghåltagning, betongsågning och mycket mer. Kendrill erbjuder försäljning av maskiner, reservdelar och förbrukningsvaror. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Om oss
Starten

Hur allt började...

TSS Scandinavia Transport Säkerhetssystem Aktiebolag grundades 1938 som ett helägt dotterbolag till Transport Safety System Inc., Salt Lake City USA. År 1978 förvärvas företaget av Karl-Erik Nylander som strax efter ändrade bolagsnamnet till Kendrill. I sin helhet Karl-Erik Nylander Drill Aktiebolag. Verksamheten bestod då av betongborrning och betongsågning samt därmed förenlig verksamhet.

Om oss Kendrill
Historien

Kendrill grundas

Karl-Erik bedrev sedan verksamheten från 1978, som ensam aktieägare, i flera årtionden men verksamheten ändrades från att uteslutande utföra entreprenadarbete till att i större utsträckning hyra ut maskinparken till andra entreprenadfirmor. 2018 förvärvade nuvarande ägare företaget och den egna entreprenadverksamheten upphörde helt för att uteslutande satsa på uthyrning och försäljning. Karl-Erik arbetade kvar i bolaget enligt överenskommelse i 6 månader innan han, vid 78 års ålder, gick i pension.

Om oss | Kendrill Sverige

Tidslinje

1938
TSS Scandinavia Transport Säkerhetssystem Aktiebolag grundas.

1978
Förvärvades företaget av VDn Karl-Erik Nylander som strax efter ändrade bolagsnamnet till Kendrill AB.

2018
2018 förvärvar nuvarande ägare företaget.

2019
Kendrill slår upp portarna i Göteborg på Hisingen.

2020
Kendrill går in i grannlandet Norge genom det helägda dotterbolaget Kendrill AS.

2021
Kendrill AS förvärvar de norska bolagen Akutt Utleie AS och Akutt Diamantverktøy & Maskiner AS. Verksamheten bedrivs fortsatt i de förvärvade bolagen och Kendrill AS agerar endast holdingbolag.

Om oss | Våra värdeord
Våra värdeord

Användarens bästa vän

Kendrill som samarbetspartner blir din bäste vän som stöttar dig genom dina arbetsprojekt. Vi ser till att du kan fokusera på det du är bäst på och så gör vi det vi är bäst på.

Bättre arbetsmiljö
Kendrill erbjuder maskiner för att förbättra arbetsmiljön och arbetsbelastningen för våra kunder. Vi ersätter inte bara manuella bilningen med rivningsrobotar utan förbättrar även in- och utforsling av restmaterial med hjälp av eldrivna minidumprar m.m.

Inga utsläpp
Vi jobbar hela tiden aktivt med att hitta och erbjuda el eller batteridrivna maskiner till era projekt.  Att välja bort förbränningsmotorer och välja el gör att du slipper både farliga avgaser och högt motorljud vilket är en stor fördel inomhus eller i känsliga miljöer.

Kunskap
När man behöver en partner att lita på vänder man sig till Kendrill. Vi är experter med väldigt många års erfarenhet av både branschen och maskinerna vi hyr ut. Har du några frågor inför ditt projekt eller vill ha din maskin reparerad, vänd dig till oss.

Om oss
Kendrill AB

Vi finns här för Dig

Vi på Kendrill vill vara användarens bästa vän och finns här som din vägledande hand i dina projekt. Våra medarbetare besitter lång erfarenhet inom våra områden och finns till ditt förfogande när du har frågor eller funderingar. Kontakta oss när du behöver professionell utrustning för demolering, håltagning & berg!

Kontakta oss här

Whistleblower

Vi på Kendrill AB strävar efter ett öppet affärsklimat och en bra affärsetik. Vi värnar om säkerhet, trygghet och respekt för alla de människor som berörs av vår verksamhet. Det kan bara lyckas om Du är med. Därför använder vi oss av en visselblåsartjänst som ger alla en möjlighet att informera ifall de finns misstankar om ett allvarligt missförhållande. Självklart helt anonymt. Allt för att värna om en god bolagsstyrning samt bevara både kunder och allmänhetens förtroende för oss.

Läs mer och lämna ett anonymt meddelande här.

Läs våra guider

Stenspräckning

Stenspräckning | Kendrill
Läs mer

Bergspräckning

Bergspräckning Kendrill
Läs mer

Betonghåltagning

Betonghåltagning hos Kendrill
Läs mer

Demolering och rivning

Demolering | Kendrill
Läs mer

Betongslipning

Betongslipning | Kendrill
Läs mer

Borra i berg

Borra i berg | Kendrill
Läs mer

Betongsågning

Betongsågning | Kendrill
Läs mer

Kontakta oss

Vi finns här för Dig. Skriv in dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig. Välkommen till oss på Kendrill!