Betongslipning

Ska du slipa i betong? Vi har maskiner i olika storlekar och olika sorters segment för att kunna anpassas för just ert projekt. Vi erbjuder handhållna slipar för väggar, murar eller mindre jobb men också golvslipar för stora ytor och industrigolv. Vi på Kendrill har även tillbehör för dammreducering för att förbättra er arbetsmiljö. Kontakta oss på Kendrill när du ska slipa i betong!

Betongslipning
Betongslipning

Vad slipar man betong med?

Det finns en mängd av maskiner för golvslipning, allt ifrån stora maskiner man sitter på till mindre maskiner man kör för hand. Slipning och polering av betonggolv eller sten görs med hjälp av segment med många små diamanter som likt ett sandpapper avverkar ojämnheter i golvets yta.

Betongslipning med Kendrill
How to

Hur slipar man betong?

Genom att börja med en grövre typ av segment och succesivt byta till finare kan man arbeta upp de flesta ytor till en nästan glasliknande finish. Betongslipning innebär att man med hjälp av diamantsegment bearbetar en betongyta. Detta kan man göra för att man vill avverka betong, ta bort skador ifrån gjutning eller för att man ämnar att till exempel måla eller polera sitt betonggolv.

Processen går ut på att slipa ned betongen med stegvis finare segment till en mycket jämn yta kvarstår, som sedan poleras upp till önskad finish. Vi har handhållna slipar för väggar, murar eller mindre jobb men också golvslipar för stora ytor och industrigolv.

Betongslipning | Kendrill
Varför

Varför slipar man betong?

Främst slipar man betong av estetiska skäl och ur underhållssynpunkt. Ett golv med en jämnare yta får fler användningsområden, drar åt sig mindre smuts och är lättare att städa. Kvalitén på materialet, till exempel betongkvalitén, har också stor inverkan i vilket slutresultat man kan uppnå. Vill man exempelvis ta fram ett terrazzomönster måste det finnas stenar uppe i ytan på betongen som kan slipas fram. I vissa fall när man har gjutit betongen kan man på vissa ställen ha vibrerat ned stenarna i botten på golvet. Även om så är fallet utesluter det inte att man kan skapa ett snygg finish med sin unika karaktär.

Betongslipning innebär att man med hjälp av diamantsegment bearbetar en betongyta för att jämna ut eller skapa en finare finish. Vid slipning av betong produceras mycket dam så med fördel använder man sig också av en lämplig dammsugare kopplad till slipmaskinen.

Processen går ut på att slipa ned betongen med stegvis finare segment till en mycket jämn yta kvarstår, som sedan poleras upp till önskad finish. Metoden tillåter både matt finish och helt spegelblanka ytor.

Betongslipning | Kendrill
Kostnad

Vad kostar det att hyra en betongslip?

Vad det kostar att slipa ett betonggolv eller stengolv består egentligen av två faktorer; En maskinhyra och en kostnad för slitaget på diamantsegmenten. Maskinhyran är en kostnad per arbetsdag under tiden du hyr utrustningen. Diamantslitaget mäts i millimeter och beräknas på skillnaden i höjd på diamantsegmenten vid utlämning och tillbakalämning. Förutom storleken på ytan beror slitaget främst på vilket typ av material som slipas och vilken finish man vill åstadkomma.

Vanliga frågor betongslipning

Vi har all utrustning för när du ska slipa i betong i Stockholm med omnejd. Vi har lång erfarenhet av branschen och maskinerna. Kontakta oss när du är i behov av hyra eller köpa en betongslip. Vi har också ett stort kontaktnät om du behöver tips på utförare. Välkommen att kontakta oss för priser och rådgivning!

Är du ute efter maskiner för att slipa betong i Göteborg med omnejd? Vi har utrustning till både försäljning och uthyrning. Vill du hyra eller köpa en betongslip i Göteborg så har vi stort sortiment att välja mellan. Kontakta oss för priser och rådgivning. Behöver du någon som utför en betongslipning så har vi ett stort kontaktnät. Välkommen till Kendrill i Göteborg!

Produkter för betongslipning

Eco
Betongslip Hilti DGH 150
Betongslipar

Hilti DGH 150

Vikt 5,6 kg
Slipbredd 150 mm
Eco
Betongslipar

Husqvarna PG 540 betongslipmaskin

Vikt 169 kg
Slipbredd 515 mm
Uteffekt 4 kW
Eco
Stoftavskiljare mindre <399 m3/h
Stoftavskiljare

Stoftavskiljare mindre

Vikt 16-29 kg
Flöde ca 200 m³/h
Eco
Stoftavskiljare | Betong
Stoftavskiljare

Stoftavskiljare Stor

Vikt 50-65 kg
Luftflöde 420-600 m³/h
Betongslipning | Kontakta Kendrill
Kontakt

Kontakta oss gällande betongslipning

Vi finns här för dig om du har frågor om att slipa i betong. Vårt sortiment av betongslipar och utrustning till det är stort. Kontakta oss om du önskar rådgivning till vilken betongslip som passar ditt projekt. Vi på Kendrill finns i Stockholm. Göteborg och Oslo men kan leverera våra maskiner överallt. Vi har stort kontaktnät i branschen och kan tipsa om du behöver en utförare. Vi finns här för dig när du ska slipa i betong!

Kontakta oss

Senaste artiklar

Borra i berg

Borra i berg | Kendrill
Läs mer

Stenspräckning

Stenspräckning | Kendrill
Läs mer

Betongsågning

Betongsågning | Kendrill
Läs mer

Bergspräckning

Bergspräckning Kendrill
Läs mer

Kontakta oss

Vi finns här för Dig. Skriv in dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig. Välkommen till oss på Kendrill!