Betonghåltagning

Håltagning i betong görs främst för att öppna upp för olika genomföringar som ventilation, el, vattenrör och avlopp. Vi tillhandahåller både kärnborrar och alla typer av sågar men även all övrig utrustning du behöver för att ta hand om damm och vatten för att underlätta arbetet och hålla arbetsplatsen ren och fräsch. Vi hjälper dig gärna inför ditt projekt då vi är experter med väldigt många års erfarenhet av betonghåltagning och maskiner från Darda.

Betonghåltagning
Betonghåltagning

Vi har maskinerna du behöver för betonghåltagning

Betongkapning eller betonghåltagning kräver kraftfulla och kvalitetssäkrade maskiner oavsett om du ska kapa en bänkskiva i betong eller såga en vägg för att kunna sätta in nya fönster. Vi erbjuder uthyrning av maskiner och verktyg för betonghåltagning, kapning eller sågning av betong. Eftersom många projekt har en början och ett slut, samt ser olika ut behövs många olika typer av utrustning. Till exempel när du renoverar ett hus eller river en fastighet inför nybygge. Stort som smått.

Slipp stora inköp av utrustning genom att enkelt hyra din maskin för betonghåltagning hos oss. Kontakta oss på Kendrill idag när du ska göra betongkapning eller betonghåltagning!

Kontakta oss
Betonghåltagning Kendrill
Håltagning i betong?

Vad är betonghåltagning?

Med betonghåltagning menar man vanligtvis håltagning i betong, tegel eller sten med en större dimension än man borrar med en vanlig borrhammare och betongborr/slagborr. Det kallas också kärnborrning då skär ett cirkulärt hål genom materialet och kvar blir en lös kärna i mitten om man borrat igenom exempelvis en vägg. För att göra detta används en speciell typ av håltagningsutrustning, som består av en kärnborrmaskin och ett kärnborr som skär genom betongen under tryck. Vid mindre dimensioner kan man hålla maskinen för hand men ganska snart bör man ha ett stativ som håller maskinen på plats. Stativet går att fästa på olika sätt beroende på förutsättningarna på projektet. Vanligtvis tillförs också vatten vid kärnborrning för att minska slitage och binda damm, varför många hyr utrustningen tillsammans med en våtdammsugare/våtsug för att hålla det rent och prydligt på arbetsplatsen.

Betonghåltagning | Kendrill Sverige
Områden

Vilka områden kan man utföra betonghåltagning på?

Här är några av de vanligaste områden där det är relevant att utföra betonghåltagning med borrning eller sågning:

– Nybyggen

– Större bostadsrenoveringar och lokalanpassningar

– Spårsågning för kablar

– Rännor för avlopp

– Sågning/borrning av balkonger

– Öppningar för dörrar eller fönster

– Vid bygge av tunnlar eller broar

– Sågning/borrning av fundament

– Nya dragningar av el, ventilation och vatten

Kontakta oss för mer info
Betonghåltagning med utrustning från Kendrill
Kostnad

Vad kostar håltagning i betong?

Vad håltagning kostar när du hyr maskiner för att göra hål i betong består egentligen av två faktorer; En maskinhyra och en kostnad för slitaget på kärnborret. Maskinhyran är en kostnad per arbetsdag under tiden du hyr utrustningen. Diamantslitaget mäts i millimeter och beräknas på skillnaden i höjd på diamantsegmenten vid utlämning och tillbakalämning. Slitaget beror främst på vilket typ av material som borras och hur mycket armerad betongen är. Sedan påverkar också kvalitén på segmenten. Generellt kan man säga att ju mjukare segment desto snabbare borrning men med mjukare segment följer också ett något snabbare slitage.

Kontakta oss för mer info
Betonghåltagning Kendrill
Svårighetsgrad

Är det svårt att använda maskinerna för betonghåltagning?

Nej det är inte särskilt komplicerat men det är vissa moment man bör vara nogrann med då det är förhållandevis kraftfulla maskiner jämfört med vanliga skruvdragare och borrmaskiner. Exempelvis ska man vara noggrann att man monterar eventuella stativ och rälsar tillförlitligt samt att man håller handhållna maskiner på rätt sätt för att minimera risken för olyckor.

Kontakta oss för rådgivning

Vanliga frågor

Vi har utrustningen för att göra hål i betong. Både för uthyrning och försäljning. Välkommen till vår depå i Skärholmen, Stockholm. Vi på Kendrill finns i Stockholm. Göteborg och Oslo men kan leverera våra maskiner överallt. Behöver du tips på utförare har vi ett stort kontaktnät. Kontakta oss

Vi på Kendrill erbjuder all utrustning man kan behöva till att göra hål i betong. Både för uthyrning och försäljning. Du är varmt välkommen att kontakta vår depå på Hisingen i Göteborg. Behöver du tips på utförare så har vi dessutom ett stort kontaktnät. Kom in på en kopp kaffe och snacka betonghåltagning med oss. Kontakta oss

Produkter till betonghåltagning

Kärnborr betong
Kärnborrar

Kärnborr 52-99 mm

Eco
Kärnborrutrustning berg
Kärnborrmaskiner

Kärnborrutrustning 230 V

Eco
Kombihammare TE 70-ATC/AVR
Bilmaskiner

Hilti TE 70-ATC/AVR

Vikt 10 kg
Infästning SDS Max (TE-Y)
Eco
Stoftavskiljare | Betong
Stoftavskiljare

Stoftavskiljare Stor

Vikt 50-65 kg
Luftflöde 420-600 m³/h
Betonghåltagning | Kontakt
Kontakt

Kontakta oss gällande betonghåltagning

Vi finns här för dig om du har frågor om betonghåltagning. Vårt sortiment av betonghåltagare och utrustning till det är stort. Kontakta oss om du önskar rådgivning till vilken borr som passar ditt projekt. Vi på Kendrill finns i Stockholm. Göteborg och Oslo men kan leverera våra maskiner överallt. Vi har stort kontaktnät i branschen och kan tipsa om du behöver en utförare. Vi finns här för dig när du ska ta hål i betong!

Kontakta oss

Senaste artiklar

Bergspräckning

Bergspräckning Kendrill
Läs mer

Betongsågning

Betongsågning | Kendrill
Läs mer

Stenspräckning

Stenspräckning | Kendrill
Läs mer

Borra i berg

Borra i berg | Kendrill
Läs mer

Kontakta oss

Vi finns här för Dig. Skriv in dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig. Välkommen till oss på Kendrill!