Betongsågning

Vi har flera olika modeller av väggsågar, golvsågar och mindre handhållna stenkapar och betongsågar. Är ni osäkra på vad ni bör välja för att såga i betong är det bara att höra av er så hjälper vi till att hitta rätt lösning för ert projekt. Kontakta oss för betongsågning i Stockholm och Göteborg. Vi löser transport över hela landet eller om du har eget släp.

Betongsågning | Kendrill Sverige

Betongsågningens tre områden

Gemensamt för alla sågar som ska såga i sten och berg är att de använder sig av klingor med diamantsegment som slipar sig genom betong, sten och armering. Det finns många typer av sågar men man kan dela in dem i tre huvudkategorier efter användningsområde:

Väggsågar
Sågar som går på räls där användaren styr den via en fjärrkontroll. Den kan användas för kapning i vägg, golv och tak. Väggsågar kan användas med en stora sågklingor vilket gör dem ideala när man ska igenom tjocka väggar. Snitten blir också väldigt raka och exakta, varför de är förstahandsvalet vid nya öppningar för fönster & dörrar.

Golvsågar
Sågar som går på hjul där sågbladet lägger ett snitt nedåt i golvet. Golvsågar kan också användas med sågblad med stora diametrar. De flesta golvsågar drivs framåt med handkraft men det finns också modeller med eget åkverk som hjälper framdriften när dimensionerna blir större. Golvsågar är ideala när kapningen sker på golv eller mark och de kräver i stort sett ingen monteringstid.

Handhållna sågar
Handhållna sågar används främst på grund av hur smidiga de är att använda och transportera. Sågbladens diametrar är betydligt mindre än de vi kan se på golv- och väggsågar. Handhållna betongkapar är ideala när kraven på djup och noggrannhet inte är särskilt stora.

Betongsågning
Betongsågning

Vad är betongsågning?

Betongsågning eller kapning i betong, tegel eller sten med sågklinga utförs av en rad olika syften och med olika typer av maskiner beroende på förutsättningarna. En klingsåg är anpassad för att såga i betonggolv, betongvägg och tak. Perfekt om man ska skapa en öppning för dörr eller fönster eller för att kapa en betongplatta. Sågen kan också användas till att skapa en ränna i ett golv.

Kontakta oss
Betongsågning | Kendrill Sverige
Betongsågning

Hur kapar man betong?

Betongkapning sker egentligen genom att diamanter slipar ett spår ned i betongen. Det finns en mängd olika maskiner som är anpassade för olika applikationer, djup, effektivitet och arbetarvänlighet. Vid större djup och större ytor har vi väggsågar och golvsågar. Väggsågar monteras på räls och körs via en radiokontroll medan golvsågar körs framför dig på hjul. För mindre jobb har vi betonkapar, stenkapar och ringsågar som du kör för hand. Vi har också kedjesågar som är en riktig problemlösare när du vill såga relativt djupt eller inte vill använda dig av klinga för att slippa översåga hörn etc. Ska du utföra betongkapning och behöver utrustning? Kontakta oss så kan vi guida dig rätt!

I slutet av en betongsåggning krävs en stark och smidig maskin för att forsla bort allt avfall på ett smidigt sätt. Vi har elektriska minidumpers till både uthyrning och försäljning. Hyr elektrisk minidumper. Välkommen till oss på Kendrill!

Kontakta oss för mer info

Vanliga frågor betongsågning

Kostnaden för betongsågning består av två delar, dels maskinen och dels slitaget på diamantsegmenten på borret. En enklare handhållen betongsåg ligger på några hundralappar per arbetsdag medan en större väggsåg kan kosta flera tusen kronor per arbetsdag. Diamantslitaget mäts per millimeter och varierar beroende på snittets djup, längd, betong-/materialtyp och mängd armering.

Ja man kan såga i betong. Egentligen slipar man sig genom betongen genom att en klinga eller kedja med små infällda diamanter roterar och trycks mot betongen.

Produkter till betongsågning

Diamantklingor 600-700 mm
Betong

Diamantklingor 600-700 mm

Eco
Elektriska betongkapar | betong | betongsågar
Kapmaskiner

Husqvarna K7000

Vikt 9,8 kg
Maximalt sågdjup 155 mm
Spänning 230 - 400 V
Eco
Betong | Husqvarna K7000 | ringsåg
Kapmaskiner

Husqvarna K7000 ringsåg

Vikt 12,4 kg
Maximalt sågdjup 325 mm
Spänning 230 - 400 V
Eco
Betongsåg betongkedjesåg | Kendrill
Kapmaskiner

Husqvarna K 7000 Chain, betongkedjesåg

Vikt 9,1 kg
Maximalt sågdjup 450 mm
Spänning 230 - 400 V
Eco
Golvsågar & Asfaltsågar 700 mm | Betong
Betongsågar

Cedima CF-22 E

Vikt Ca 110 kg
Sågdjup 14,5 - 27 cm
Spänning 400 V
Eco
Betong | Husqvarna WS220 | väggsåg
Betongsågar

Husqvarna WS220

Vikt såghuvud 19 kg
Maximalt sågdjup 39,5 cm
Spänning 400 V
Eco
Materialhantering | Våtsug och slamsugare
Våtsug

Våtsug och slamsugare

Vikt 44 kg
Eco
Stoftavskiljare | Betong
Stoftavskiljare

Stoftavskiljare Stor

Vikt 50-65 kg
Luftflöde 420-600 m³/h
Betongsågning kontakt Kendrill
Kontakt

Kontakta oss gällande betongsågning

Vi finns här för dig om du har frågor om att såga i betong. Vårt sortiment av betongsågar och utrustning till det är stort. Kontakta oss om du önskar rådgivning till vilken betongsåg som passar ditt projekt. Vi på Kendrill finns i Stockholm. Göteborg och Oslo men kan leverera våra maskiner överallt. Vi har stort kontaktnät i branschen och kan tipsa om du behöver en utförare. Vi finns här för dig när du ska såga i betong!

Kontakta oss

Senaste artiklar

Bergspräckning

Bergspräckning Kendrill
Läs mer

Borra i berg

Borra i berg | Kendrill
Läs mer

Demolering och rivning

Demolering | Kendrill
Läs mer

Betongslipning

Betongslipning | Kendrill
Läs mer

Kontakta oss

Vi finns här för Dig. Skriv in dina kontaktuppgifter så återkopplar vi till dig. Välkommen till oss på Kendrill!