Bergspräckning & Bergborrning

Hyr utrustning för bergspräckning & bergborrning

 

Hydraulspräckare

Vibrationsfri bergspräckning

Det är en väldigt effektiv, säker och enkel metod, på kort tid har du spräckt berget både tyst, vibrationsfritt och dammfritt. Det fungerar lika bra att spräcka berg, betong som lösa stenar. Den hydrauliska bergspräckaren är handhållen och enkel att lyfta med sig, idealisk när du ska spräcka intill hus eller andra svårtillgängliga ställen.

Slipp dyra tillstånd och besiktningar

Med Darda, vår hydrauliska sten och bergspräckare, så kan du spräcka berg utan att behöva söka om sprängtillstånd eller heller inte betala för dyr besiktning. Det är inte bara en väldigt säker och noggrann stenspräckning utan tack vare att du kan hyra utrustningen från oss blir den också väldigt kostnadseffektiv.

Enkel att hantera

Spräckutrustningen är väldigt mobil och får plats i bagaget på en personbil. Utrustningen består av ett hydraulaggregat och en hydraulcylinder som inte kräver någon utbildning för att använda. Med ett reglage så styr du spräckkilen fram eller tillbaka.

Extremt kraftfull

De flesta som för första gången testar vad en Darda kan åstadkomma är alltid positivt överraskade. Det kanske inte är så konstigt eftersom Dardas cylindrar har en spräckkraft på upp till nästan 500 ton, samt en teoretisk spräckkraft på över 800 ton. Sedan är också Darda världens mest kraftfulla hydraulspräckare i sin storlek.

Originalet av hydraulisk bergspräckning

Darda är det välbeprövade originalet inom hydraulspräckare och redan på 60-talet uppfann och patenterade tysken Helmut Darda den hydrauliska bergspräckaren. Med endast 500 bar lyckas de få ut upp till 413 ton / 4048 kN verklig spräckkraft (824 ton / 8082 kN teoretisk spräckkraft).

Bergborrning – Hyr en bergborr

Oavsett om du ska spräcka med hydraulspräckare, spränga eller dubba i berg så behöver du först borra hål. Inga konstigheter, vi har utrustningen du behöver, hos oss kan du hyra borrvagn och bergborrmaskiner.

Luftdriven bergborrmaskin

Vi erbjuder Atlas Copco’s XAS kompressorvagnar, som är små och lätta dieseldrivna luftkompressorer som du enkelt transporterar bakom en vanlig personbil. Till det erbjuder vi luftdrivna bergborrmaskiner med tillbehör. Luftdriven bergborrning är en väldigt driftsäker metod att använda vid bergborrning. Vi säljer även borrstål och borrkronor i högsta kvalitet för att du ska minimera dina driftstopp.

Borra med borrvagn

För lite större borrningsjobb eller om du helt enkelt inte vill bergborra manuellt så hyr vi ut radiostyrda borriggar. FlexiROC T15 R är Epirocs minsta borrvagn i drilling-divisionen och är smidig att flytta. Vill du borra för vår Darda C20 eller större hål så är vår Sandvik Dino 400 det rätta valet.

Vi tillhandahåller ett stort utbud av produkter för att öka produktiviteten och effektiviteten i era projekt. Vi är ett entreprenöriellt bolag med korta beslutsvägar. Ser du något som saknas i vår portfölj som du och andra gärna skulle hyra, hör av dig till oss så kan det snabbt bli verklighet.

Behöver du frigöra kapital för att växa och kunna ta dig an större projekt? Vi köper gärna loss relevanta produkter från dig och erbjuder dig möjlighet att leasa tillbaka dem. Då frigör du dig även från bekymmer över stillestånd p.g.a. maskinhaveri. Vi byter ut dina leasade maskiner på dagen.

Scroll to Top